Sinop’ta Vekaleten Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı...

Sinop'ta Vekaleten Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

vekaleten kurban organizasyonu tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

03 Haziran 2022 - 00:05

Dr. Muhlis Akar “Kurbanını paylaşmak, toplumsal tardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmaktır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen  Vekaleten Kurban Organizasyonu tanıtım toplantısı Sinop İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Vekaleten Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısı okunan İstiklal Marşı'nın akabinde Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ev sahibi sıfatıyla toplantıya katılanlara " Hoş Geldiniz" diyen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney  "Cenabı Hak Vekaleten Kurban Kesim organizasyonu toplantımızı başarılı çalışmalara ve hayırlara vesile kılsın." dedi.

 

"Diyanet İşleri Başkanlığ ve Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonunun, İslam coğrafyasındaki mazlumların umudu olduğu ve bu konuda insanları doğru bilgilendirilmelerin önemine binaen bu toplantıları gerçekleştiriyoruz." diyen Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Dr.Muhlis Akar sözlerine şöyle devam etti:

"Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için yardım sever halkımızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Kurbanını paylaşarak toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmuş olacağız. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi yeryüzündeki bütün mazlumların umudu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız; her zaman dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfının her tarafa ulaşabilmesi için bizlerin de elini taşın altına koyarak bu hizmetleri daha ileriye götürebilmek için Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışlarımızla destek olmamız gerekmektedir.

Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız gerek İl ve İlçe Müftülüklerimize  gelerek şahsen bağışta bulunabileceği gibi her ilimizin değişik noktalarına kurulacak bağış noktalarına  da giderek cami görevlilerimize müracaat ederek ya da Türkiye Diyanet Vakfımızın sitesinden online bağışta bulunabilirler.

Bu yıl yurtiçinde 81 il 922 ilçe 1003 şube ile yurtdışında 80 ülkede 102 paydaş kurum ve kuruluşlarla vekalet yoluyla kurban keimi planlanmış olup toplam 345 bölgede kurban kesimi yapılacaktır. Vekalet yoluyla kesilecek Kurban bedelleri yurt içi 2.250 ₺, yurt dışı 1.800 ₺’dir." dedi.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Dr. Muhlis Akar’a Sinop' a özgü kotra hediyesinin akabinde program sona erdi.

Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantısına İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Din görevlileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x