Osmaniye’de 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Il...

Osmaniye'de 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Il Bilgilendirme Toplantısı

2022 yılı vekaletle kurban organizasyonu il bilgilendirme toplantısı

02 Haziran 2022 - 18:50

Osmaniye İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Ahmet Altıok konuşmacı olarak katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantı Başkanlık Müftüsü Ahmet Altıok’un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açış konuşmasında İl Müftüsü Ali Çakmak “Başkanlığımızın hizmet alanında önemli bir yere sahip olan kurban ibadeti kapsamında vatandaşlarımıza rehberlik etmek, kurbanlarını paylaşmak isteyen vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü olma noktasında müftülüklerimizce gerçekleştirilecek faaliyetlere ışık tutacak olan Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her sene olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız. Daha çok kişiye ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Daha sonra Başkanlık Müftüsü Altıok "Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Kesim Organizasyonu'nun, İslam coğrafyasında ve diğer coğrafyalarda mazlumların umudu haline geldiğini belirterek, “Gittiğimiz topraklara sadece kurban eti götürmüyoruz. Halkımızın bağışları sayesinde oralara İslam’ın iyilik ve güzelliğini de götürüyoruz. “ dedi. İllere göre kurban verileri ve Vekaletle Kurban Organizasyonu sunumunun yapıldığı toplantıda İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri de hazır bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...