Zonguldak’ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Zonguldak'ta Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

12 Mayıs 2024 - 03:00

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla Zonguldak'tan Hacca gidecek olan hacı adayları çok sayıda vatandaşın katılımı ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Uzun Mehmet Camiinde düzenlenen uğurlama programına İl Müftüsü Aşır Durgun, Müftü Yardımcıları, din görevlileri, hacı adaylarının yakınları ile Zonguldaklı vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yanı sıra tekbirlerin, telbiyelerin, salavat-ı şerifelerin ve ilahilerin okunduğu programda müftü Durgun, kutsal yolculuğa çıkan hacı adaylarının salimen bir yolculuk yapmalarını temenni etti. Müftü Durgun konuşmasında "Kutsal yolculuğa çıkan kardeşlerimizin hayırlısıyla hacı olmalarını, peygamber diyarı Mekke ve Medine'de ibadet yerlerinin manevi atmosferine bürünerek haccın hikmetini ve oradaki sembollerin anlamalarını tam olarak kavramalarını niyaz ederim. Hac ibadeti kişinin kulluk muhasebesini yapması kadar insanların bir arada yaşama örneğini sunduğu ibadettir. Bu nedenle Arafat'ta yapılacak vakfe, hacı adaylarımızın hacı olmalarını sağlayacağı gibi bireysel ve toplumsal duaların da icabetine inşallah vesile olacaktır. Dolayısıyla her bir hacı adayımızın akraba ve yakınlarına, beldesine, ülkesine, milletine ve hatta daha da ziyadesiyle başta mazlum ve mağdur Gazze-Filistin'deki Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam alemine dua etmesini istirham ediyorum. Burada bulunan ve gönlü kutsal beldelerde olup gidemeyen tüm kardeşlerimizin de hac ibadetini yerine getirebilmeleri için Rabbimden fırsat ve imkan vermesini niyaz ediyorum. Tüm hacılarımızın ibadetlerini Rabbim kabul eylesin ve salimen ve gânimen geri dönmelerini nasib eylesin." dedi.

159 kişiden oluşan ilk Zonguldak kafilesi Suudi Arabista'ın Medine şehrine gitmek üzere Zonguldak'tan ayrılarak Ankara Esenboğa Havaalanına dularla hareket etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sinop'ta Il Müftümüz Paşa Bektaş, Daire Personeli Ile Toplantı Gerçekleştirdi
Sinop'ta Il Müftümüz Paşa Bektaş, Daire Personeli Ile Toplantı...
Zonguldak'ta Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Tüm Heyecanıyla Sürüyor.
Zonguldak'ta Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim-öğretim Tüm...