Niğde’de Kurban Tanıtım Organizasyonu Gerçekleştirildi

Niğde'de Kurban Tanıtım Organizasyonu Gerçekleştirildi

kurban tanıtım organizasyonu gerçekleştirildi

02 Haziran 2022 - 18:40

Niğde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen 2022 Kurban Tanıtım toplantısı yapıldı. Niğde Müftülüğü Muhammedü-l Emin Kız Kur’an Kursu toplantı salonunda gerçekleştirilen Tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Müşaviri Nurettin Muhtar Acar katıldı. Toplantının açış konuşmasını Niğde İl Müftüsü Osman Ayas gerçekleştirdi.

Kürsüye gelen Nurettin Acar; “Diyanet işleri Başkanlığı olarak amacımız, Allah’ın emri olan kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda halkımıza rehberlik etmek ve toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmak” olduğunu söyledi.

İstismara Açık bir İbadet

Nurettin Muhtar Acar, Kurbanın mali bir ibadet olması hasebiyle istismara açık bir konu olduğunu altını çizerek Müslümanların bu konuda dikkat etmesi gerektiğini söyledi. “Ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekât gibi kavramları istismar eden grup ya da grupların ihanetine şahit olmuştur. Toplanan paralar hain emeller uğruna çarçur edilmiş, fakir ve yetimler adına toplanan sadakaların ve öğrenciler için verilen bursların çoğu yerine ulaşmamıştır.”

Muhtar Acar, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 1993 yılından beri Kurban Organizasyonu gerçekleştirildiğini ve Kurbanların usulüne uygun bir şekilde gerek yurt içinde 81 ilde gerekse yurt dışında 77 ülkede kesilerek, Kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, Mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmek olduğunu söyledi.”

Acar, Vekaletle Kurbanların yurt içinde İl ve İlçe Müftülükleri, yurt dışında ise Büyükelçilik, Ataşelik ve müşavirlikler vasıtasıyla yapılabileceğini ifade etti. Ayrıca bankalar vasıtasıyla veya online olarakta bağışların kabul edildiğini söyledi.

Toplantı, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas’ın, Muhtar Acar’a hediye takdimiyle sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu