Niğde’de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.

2024 yılı hac hazırlık kursları başlıyor.

17 Nisan 2024 - 18:40

İlimizden hacca gidecek hac yolcularını, ömürlerinde bir defa yaşayacakları hac yolculuğuna hazırlamak, onlara gerekli eğitim ve rehberliği sunmak, bu yolculuğu hayatlarında manevi bir başlangıç haline dönüştürmek ve hac organizasyonlarında karşılaşılan problemleri en aza indirebilmek amacıyla il merkezi ile Çamardı ilçesinde 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Bor ilçesinde ise; 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde “2024 Yılı Hac Hazırlık Kursu” düzenlenecektir.

Mayıs ayı içerisinde yola çıkacak hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak için Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Uygulamalı Hac İbadeti, Kadınlara Özgü Konular, Mekke Ziyaret Yerleri, Medine Ziyaret Yerleri, Hacda Çevre Bilinci ve Temel Sağlık Bilgileri konuları görsel materyaller eşliğinde uygulamalı olarak kursiyerlere aktarılacak.

8.30 ile 11.50 saatleri arasında devam edecek kurslar, il merkezinde Fatih Sultan Mehmet Camiinde, Çamardı ilçesinde Çamardı Merkez Camiinde ve Bor ilçesinde ise; Bor Paşa Camiinde yapılacaktır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret