Sivas’ta Kutsal Topraklara Gidecek Hacı Adaylarının Yolculuk...

Sivas'ta Kutsal Topraklara Gidecek Hacı Adaylarının Yolculuk Hazırlıkları Başladı

kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının yolculuk hazırlıkları başladı

04 Nisan 2024 - 00:10

Sivas’tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının pasaport vize işlemleri ile yolculuk esnasında gerekli olan malzemelerin dağıtımına İl Müftülüğü tarafından başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali,ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberinden oluşan malzemeler teslim edilmeye başlandı. Bunun yanı sıra vize işlemler kapsamında iki yıldır uygulamaya konulan ve il müftülükleri tarafından yapılan yüz ve parmak izi tanımlama işlemleri de personel tarafından yürütülmektedir.

Ülke genelinde Suudi Arabistan’a gidecek hacı adayların yolculuğu Mayıs ayında planlanırken ilimizden 600 hacı adayından 376’sı Diyanet İşleri Başkanlığı, 224 hacı adayı ise acente firmalarının organizasyonu ile kutsal topraklara uğurlanacak.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı