Sivas’ta Müftü Akkuş, Uluslararası Anadolu Imam Hatip Lisesi...

Sivas'ta Müftü Akkuş, Uluslararası Anadolu Imam Hatip Lisesi öğrencileri Ile Buluştu

müftü akkuş, uluslararası anadolu imam hatip lisesi öğrencileri ile buluştu

27 Ocak 2021 - 00:10

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ilimizde eğitim gören Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri cami buluşması programı ile bir araya geldi.

Merkez Keziban Hatun İstiklal Caminde, Şehit Münir Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenicileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, namaz sonrası gençlerle bir süre sohbet etti. Gençlerle birebir ilgilenen Müftü Akkuş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Projesi; halkı Müslüman olan ülkeler ile Müslümanların yaşadığı diğer ülkelerdeki din görevlisi ve din eğitimi personelinin yetiştirilmesine katkı sağlamak, yükseköğrenim öncesinde din eğitimi almak isteyen öğrencilere destek vererek, eğitim ve kültür işbirliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda sizler farklı kültürlere sahip , farklı ülkelerden gelerek Türkiye’den kardeşlerinizle birlikte omuz omuza, gönül gönüle eğitim alıyorsunuz. Burada alacağınız her türlü kazanımları kendi ülkelerinizde icraata dökerek ülkelirinze daha iyi seviyelere taşıma yolunda bir nefer olacaksınız. Kiminiz doktor, kiminiz mimar, kiminiz de belki bir din adamı olacak. Sonuç olarak ne iş yaparsanız yapın Allah (c.c)’ın emirleri doğrultusunda çalışarak çevrenizde bulunan insanlara ve ailenize faydalı birer birey olmanız bizleri sevindirecek ve onurlandıracaktır.”dedi.

Daha sonra Müftü Akkuş ve beraberindeki heyet, cami müştemilatı içerisinde yapılan yeni gençlik merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Programa Şehit Münir Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulkadir Selvi, Müftü Yardımcıları Dr. Hüseyin Karayaka, Dr. Halil Taşpınar ve Harun Özkan ile Gölova İlçe Müftüsü Adem Yılmaz, Altınyayla İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ziya Soylu'da katıldı.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...