Sultan 2. Abdülhamid Han vefatının 106. yılında dualarla...

Sultan 2. Abdülhamid Han vefatının 106. yılında dualarla anıldı

10 Şubat 2024 - 19:02

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Fatih Çemberlitaş'taki Sultan 2. Abdülhamid Han'ın türbesinde anma töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından Abdülhamid Han'ın kabri başında dua edildi.

Programda bir konuşma yapan Sultan 2. Abdülhamid Han'ın 4. kuşak torunu olan, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Osmanoğlu,Orhan Osmanoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sultan 2. Abdülhamid Han, Filistin siyasetinde öncü bir lider olarak tarihe geçmiştir. O, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Filistin'in kaderini şekillendiren önemli adımlar atmıştır. Filistin halkını korumak ve topraklarını savunmak için çaba sarf etmiştir. Bu nedenle, Abdülhamid Han'ın Filistin siyaseti, bizler için bir rehber niteliğindedir."

Sultan Abdülhamid Han'ın torunu olduğu için gurur duyduğunu belirten Osmanoğlu, "Hem gurur duyuyoruz hem de sorumluluk var. Bu sorumluluk bizim için çok önemli. Taşıdığımız bir mesuliyet var. Bundan dolayı biz de dedelerimizin yolundan bir şeyler yapmak istiyoruz, yapmaya da uğraşıyoruz. Şu anda 'Gazze için nöbetteyiz.' diye bir sloganımız var. Derneğimiz, Allah'a bin şükür olsun bir hayır derneği. Dedelerimizin yolunda devamlı çalışıyoruz." diye konuştu.

Programın ardından katılımcılara lokma tatlısı ikram edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri