Tekirdağ’da Ailede Sorumluluk Bilinci Vurgulandı

Tekirdağ'da Ailede Sorumluluk Bilinci Vurgulandı

Tekirdağ'da Ailede Sorumluluk Bilinci Vurgulandı

01 Kasım 2024 - 00:30

"Değerleriyle Güçlü Ailem" Projesi Kapsamında "Ailede Sorumluluk Bilinci" Konulu Konferans Düzenlendi Tekirdağ İl Müftülüğü, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Değerleriyle Güçlü Ailem" Projesi kapsamında, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Konferans Salonunda "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Konferansa konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, kurum amirleri, akademisyenler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök'ün açılış konuşmasıyla devam etti. Soykök, konferansın önemine değinerek, "Değerleriyle Güçlü Ailem" projesinin aile yapısının güçlendirilmesi ve toplumsal değerlerin korunması için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Konferansın ana konuşmacısı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, "Aile meselesi, Müslüman toplumların ihmal edemeyeceği, vazgeçemeyeceği bir yapıdır" diyerek sözlerine başladı.

Batı toplumlarında görülen aile yapısının eksikliğine dikkat çeken Kahraman, "Batı toplumunda her şeyi var ama bir şeyi yoktur. Ailenin yokluğu üzerine kurulan toplum bir takım sorunları beraberinde getirecektir ve maalesef çok sıkıntılıdır" dedi.

Kahraman, son dönemde toplumsal değerlerin kaybolmaya başladığını belirterek, "İçimiz yanıyor. İlk olarak 'Aile' dediğimiz kutsal otoriteyi yıkmak istiyorlar.

Ailenin içini boşaltıp, cinsiyet duyarlığı olmayan bir insan tipi meydana getirmeye çalışıyorlar. Din görevlilerimizin aile kavramını anlatmaları ve ayakta tutmaları çok önemlidir.

Bütün insanlığa örnek olmak zorundayız. " ifadelerini kullandı. Konuşmasında insan olmanın sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan Kahraman, "Mümin insan olmak ise daha da bir sorumluluk gerektirir.

Kadının kocasına, kocanın karısına, ailenin çocuklarına, çocuklarında ailesine karşı sorumlulukları vardır. Her birimiz birbirimize emanetiz, Mümin insan emanetten sorumluluktan kaçamaz.

Kuran'ın birçok yerinde geçen 'Müttaki' kelimesinin anlamı aynı zamanda sorumluluk sahibi olmaktır. Sadece günahtan kaçınanlar demek değildir.

İlk sorumluluğumuz Allah'a karşıdır. Sonra ailemize karşı sorumluluğumuz gelir. " dedi. "Özgürlük ve hak kavramları yerli yerinde kullanılmadığı için çok sıkıntı yaşıyoruz" diyen Kahraman, "Batıdan gelen rüzgar, hakları ön plana çıkardı, ama vazife sorumluluk geride kaldı.

Herkes vazifesini, sorumluluğunu yerine getirince zaten hakkını almış olur. Ailede rıza, irade, bilinç vardır. Ne yapıp ne edip iyi bir anne, iyi bir baba olmamız lazım.

Çocuklarımızın özgüvenini kazanmaları için onlara sorumluluk bilincini vermeliyiz" diyerek sözlerini sonlandırdı. Program, Prof. Dr. Abdullah Kahraman'a hediye takdimi ile sona erdi.

Katılımcılar, konferansın aile yapısının önemi ve bireysel sorumluluklar hakkında önemli bilgiler sunduğunu belirterek, programdan memnuniyetlerini dile getirdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençlerle Başbaşa...
Zonguldak'ta Gençlerle Başbaşa...
Diyanet Akademisi Manisa Dini Ihtisas Merkezi 2. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni 5 Aralık 2024 Perşembe Günü Manisa Dini Ihtisas Merkezi Bekir-sacide Keleşoğlu Konferans Salonunda Gerçekleştirildi.
Diyanet Akademisi Manisa Dini Ihtisas Merkezi 2. Dönem Aday Din...