Tekirdağ’da Din Görevlileri Yarıştı

tekirdağ’da din görevlileri yarıştı

10 Mayıs 2024 - 00:30

Tekirdağ’da "Din Görevlileri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında her yıl mutad olarak düzenlenen "Din Görevlileri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması"nın Tekirdağ birincileri belli oldu.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmanın komisyonunda İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş, Hayriye Aydın İl Müftülüğü Vaizi Kadir Mete Önal, Din Hizmetleri Uzmanı Osman Kılıçoğlu, Rüstempaşa Cami Uzman İmam Hatibi Mustafa Topçu ve Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Yöneticisi Sema Gürsoy yer aldı.

Hafızlık Erkek İl Yarışmasında Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Orta Cami Uzman İmam Hatibi Burhan Çakır birinci, Malkara Develi Mahallesi Cami İmam Hatibi Hasan Basri Rakipoğlu ikinci oldu. Hafızlık Bayan İl Yarışmasında Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Uçar birinci oldu. İl birincileri 4 Temmuz Perşembe günü Niğde ilinde yapılacak bölge finalinde Tekirdağ’ı temsil edecek.

Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma yarışmasında ise Çorlu İlçe Müftülüğü Esentepe Cami İmam Hatibi Serdar Zehiroğlu birinci, Malkara İlçe Müftülüğü İbribey Mahallesi Cami İmam Hatibi Atilla Baydoğan ikinci oldu. İl birincileri 2 Temmuz Salı günü Kayseri’de yapılacak bölge finaline katılacak.

İl Müftülüğü tarafından bütün yarışmacılara derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.

Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.