Tekirdağ’da Kadir Gecesi Il Genelinde Dualarla Idrak Edildi

Tekirdağ'da Kadir Gecesi Il Genelinde Dualarla Idrak Edildi

kadir gecesi il genelinde dualarla idrak edildi

07 Nisan 2024 - 00:30

İslam dininde "Bin aydan daha hayırlı olduğu" kabul edilen Kadir Gecesi, Tekirdağ genelinde dualarla idrak edildi.

 

Tekirdağ İl Müftülüğünce tüm camilerde "Kadir Gecesi" programı düzenledi. Bu kapsamda Merkez Süleymanpaşa İlçesi Rüstempaşa Caminde düzenlenen ana programda Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş, cemaatle buluştu.

 

Teravih öncesi Kadir Suresini tefsir ederek vaaz eden İl Müftü Yardımcısı Bektaş, “Bu gece her zamankinden daha fazla Kur’an okumalı ve Kur’an’ı yaşamalıyız. Kur’an’la arkadaş olmalıyız ki Allah’ın huzurunda bizlere şahitlik etsin. Bu gece hata ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfar etme zamanıdır. Bu geceyi ibadetler ile meşgul olarak, kendimize, ailemize, memleketimize ve İslam âlemine dua ederek değerlendirmeliyiz.” dedi. Yatsı Namazının ardından ilahi mevlit ve Kur’an-ı kerim Tilaveti ile devam eden etti.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Süleymanpaşa Müftüsü Selami Sayın’ın duasından sonra Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş Müderrisi şeyh Fethullah Ayte Hocaefendi, Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican'ı Makamında Ziyaret Etti.
Il Müftümüz Ibrahim Halil Demir Ve Bitlis Ohin Medresesi Baş...