Tekirdağ’da Ramazan Bayramı Coşkusu

tekirdağ’da ramazan bayramı coşkusu

12 Nisan 2024 - 00:30

Ramazan Bayramı'nın başlamasıyla birlikte vatandaşlar bayram namazı için camileri doldurdu.

Tekirdağ’da çok sayıda kişi, Ramazan Bayramı namazını tarihi Rüstempaşa Camiinde kıldı. Sabahın erken saatlerinde sokaklarında bayram namazı hareketliliğinin yaşandığı Tekirdağ’da, vatandaşlar camileri doldurdu.

Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök yapmış olduğu bayram vaazında ‘‘Müslüman kişi, bana dokunmayan bin yaşasın diyemez. Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan acıyı kalbinde hissetmeli. Ecdadımız gibi yeryüzünde adaleti tesis etmeliyiz. Bu mekânlara neden Cami denmiş? El-Cami ismi kalpleri gönülleri birleştiren demektir, Allah’ın ipine sımsıkı sarılıp bölünüp parçalanmamamız gerekir. İşte camilerimiz tam olarak bunun için bizi bir arada tutmak içindir. Bayramlar bizler için bir nimettir, Rabbimizin bizlere güçlü ve bir olmamız için verdiği bir fırsat ve imkândır. İşte Ramazan dolu dolu orucuyla, teravihiyle yaşadık, rahmet bereket ve arınma mevsimi olan ramazanı tamamladık. Rabbim tekrar kavuşmayı nasip eylesin. Ramazan çabuk geldi çabuk gitti. Tıpkı inan ömrü gibi, işte ömrümüzde böyle geçiyor. Dünya hayatı kısadır, tıpkı bir Ramazan gibi hepimiz Hz. İbrahim (as)’ın dediği gibi demeliyiz “Ben, Rabbime (gitmemi emrettiği yere) hicret edeceğim...’’ Rabbim, asıl yurdumuz ahirette cennete girmeyi, ahiretimizi bayram kılmayı nasip eylesin. Ramazanda bilinçli olma halimizi bütün yıl devam ettirmeliyiz. Şimdiden gelecek ramazanı özlemek imandandır. Bayramda yol hatamızı çizelim. Ramazanda kazandığımız hasletleri, ahlaki ve manevi coşkuyu kaybetmememiz lazım. İslam öyle yüce bir dindir ki, sadece ramazanda camide yaşanmaz hayatınızın her anında yaşanmalıdır. Anne baba başta olmak üzere sıla-i rahîmi ihmal etmemeliyiz. Bayram ziyaretlerini dedikodu gıybet seansına çevirmemeliyiz. Müslüman günah ortamlarına gitmez oralardan uzak durur. Küskünlükleri ortadan kaldırmak için fırsat kollar. Bayram barışmak ve birleşmektir.’’ Dedi.

Tekirdağlılar kılınan bayram namazının ardından bayram sevincini birbirleriyle kucaklaşarak yaşadı.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı