Tekirdağ’da üniversiteli Gençler Itikâfta

tekirdağ’da üniversiteli gençler itikâfta

06 Nisan 2024 - 00:30

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde okuyan öğrenciler, Tekirdağ İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Düzenlenen İtikâf Programına katılıyor.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ramazan ayının son on gününü camide ibadetle geçirmesinden hareketle İslam geleneğinde “itikâf” olarak adlandırılan sünnet kapsamında, Süleymanpaşa ilçesi Değirmenaltı Gazi Süleymanpaşa Cami’nde yapılan itikâf programında, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü, Manevi Danışmanlar, da öğrencilere rehberlik ediyor.

İtikâfa katılan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua ederek vakitlerini ibadet ederek geçiriyor aynı zamanda camide okunan mukabeleleri de takip ediyorlar. Hep birlikte iftarlarını yapan öğrenciler cemaatle birlikte akşam ve teravih namazlarını kılarak yapılan sohbetlere iştirak ediyorlar.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı