Tokat’da Zile’de Bir Asırlık Hatim Geleneği Devam Ediyor

Tokat'da Zile’de Bir Asırlık Hatim Geleneği Devam Ediyor

zile’de bir asırlık hatim geleneği devam ediyor

22 Aralık 2022 - 00:30


Tokat'ın Zile İlçesinde geleneksel olarak her yıl okunan 40 Hatmi Şerif in duası 20 Aralık 2022 Salı Günü Sabah namazından sonra Zile Nasuh Paşa Ulu Cami'nde yapıldı.


Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Turhal İlçe Müftüsü Ali Erbaş, Tokat Gençlik Koordinatörü Semih Öğrünç, Din görevlileri  ve halkın katıldığı  ‘40 Hatim ve Dua’ programı gerçekleştirildi. 


İl Müftüsü Pamuklu; Sabah Ezanı akabinde ‘Kur’an Okumanın
Fazileti’ hakkında va’z-u nasihat etti.


40 Hatim geleneği ile ilgili konuşma yapan İl Müftüsü Pamuklu konuşmasında;  “28 Şubat 1914 1.Dünya Savaş’ının başlamasıyla Rus Ordusu’nun Sivas Yıldızeli’ne kadar gelmesi üzerine çaresiz kalan halk, Burcalı Camii’ni yaptıran Mehmet Efendi tarafından, erkeklerin Burcalı Camii’nde kadınların da Mehmet Efendinin kendi evinde toplanarak hatim okumaları ile başlayıp, bilahare Dabakhane Dumlupınar ve Nasuh Paşa Ulu Camii’nde bir asrı geçkin devam eden ‘40 Hatim ve Dua’ geleneği devam etmektedir. Nasuh Paşa Ulu Camii’nde 40 Hatim okumaları başladıktan sonra her gün bir hatim okunmak sureti ile 40 gün devam edip, 40. Gün özel program yapılmıştır.  Zile’mizde 40 hatim geleneği bu şekilde başlayıp, bu minval üzere devam etmektedir.” dedi.


Programda, Konya Sarraflar Camii İmam Hatibi Mehmet Erarabacı, Üsküdar Çinili Camii İmam Hatibi Dursun Şahin, Sultanahmet Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Alphayta kaside ve Aşr-ı Şerifler okudular.  

Namazdan sonra da devam eden program 40. Hatim’in Ulu Camii’nde cemaatle okunarak kısa surelerin okunması ve akabinde İl Müftüsü Pamuklu’nun yapmış olduğu hatim duası ile   ’40 Hatim ve Dua’ ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...