Trabzon Hacılarını Uğurluyor

Trabzon Hacılarını Uğurluyor

trabzon hacılarını uğurluyor

16 Mayıs 2024 - 00:40

 

Diyanet İşleri Başkanlığının 2024 yılı Hac Organizasyonu ile İlimizden kutsal topraklara gidecek olan Hacı adaylarına yönelik "Trabzon Hacılarını Uğurluyor" programı 1 Nolu Beşirli Mahallesi Sahil Camii'nde gerçekleşti.

Kur'an'ı Kerim tilavet ile başlayan programa İlimiz Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Müftüsü Selami Aydın, İl Protokolü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, kafile Başkanları, hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlimiz Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve İl Müftüsü Selami Aydın Hacı adaylarına hitap etti.

İl Müftüsü Aydın Hacı adaylarına hitaben " Sizler Türk milletini temsilen orada bulunacaksınız. Bulunduğunuz süre içerisinde bu asil necip milletin vasıflarını ve özelliklerini orada göstereceksiniz. Ömrünüzde bir defa kısmet olabilir. İkincisi ya olur ya olmaz. Ne olur ibadetle meşgul olun, Sizi yolcu etmeye gelen kardeşlerimiz, evlatlarınız, ananız, babanız, torunlarınız, sizlerden orada tek istediği şey duadır.Gerek kabede gerekse medine-i münevverede o manevi atmosferden uzaklaşmayın. En fazla bugün içinde bulunduğumuz durumuda düşündüğünüzde, gerek ülkemizde gerekse İslam Coğrafyasında yaşayan din kardeşlerimizin içinde bulunduğu sıkıntıların defi için ne olur gece gündüz demeden dua edin, Orada özellikle farklı ülkelerden gelen insanlarımızı göreceksiniz. Farklı ibadet şekilleri olabilir. Farklı davranış biçimleri olabilir. Farklı şekillerde gördüğünüz den dolayı farklı şekilde değerlendirme yapmayınız "dedi.

Tasavvuf Musikisi korosunun seslendirdiği ilahi-kasidelerin okunmasıyla devam eden program, ziyaret edilecek mekanların uygulamalı anlatımı, dua ve yapılan ikramın ardından sona erdi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü

#hacveumre

#dua

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Teşrifleri Ile Gerçekleşecek Olan Hafızlık Icazet Merasimimize, Bütün Kur'an Sevdalılarını Bekliyoruz.
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet...