Van Eğitim Merkezi mezuniyet programı

Mezuniyet Programı

20 Eylül 2018 - 17:01

15.08.2018 Mezuniyet Programı

Başkanlığımızca, vatandaşlarımızın dini hayatına rehberlik eden personelin cami hizmetlerinde daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri, Kuran-ı Kerim’i usulüne uygun okumaları, imamet ve müezzinlik becerilerini geliştirerek mesleki yeterliliklerini artırmaları amacıyla düzenlenen 4-B sözleşmeli statüde hizmete alınan personelin mesleğe hazırlık eğitimi kursu 15 Ağustos 2018 tarihinde Eğitim Merkezimizde Mezuniyet Programı düzenlendi.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Eğitim Merkezi Müdürümüz Mehmet Fudayl ERKOÇ’un yaptığı konuşma ile devam etti. Konuşmasında; Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye’de muhtelif illerde göreve yeni başlayan ve görevde olan hocalarımıza yönelik Hizmet içi Eğitim faaliyetleri yürütmekte. Hizmet içi Eğitim faaliyetleri en disiplin bir şekilde yapan kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Söz konusu Eğitim merkezleri olduğu zaman bu eğitim en etkin ve verimli bir şekilde yapılmaktadır. 26 Haziranda başladığımız bu eğitim faaliyeti 51. Günü olarak tamamlamış olduk. Hiçbir saatini boş geçirmeden hamd olsun eğitimi sonlandırmış olduk.

Kur’an-ı Kerim; Davet metodundan bahsederken bu işte görevli olanları hikmetle davet etmesini emretmektedir. Hikmet: kesin bilgi ve delil demektir. Tartışılmaz herkesin ortak kabul edebileceği fikirler üzerinde dini tebliğ etmek demektir. Dolayısıyla ilimden, bilgiden yoksun bir davet yıkıcı da olabilir. Büyük İslam âlimlerimizden Fahreddin Razi: Kim insanları araştırmaya ve delillendirmeye sevk ederse, bu kişi Kur’an’a uygun bir metot üzerinedir. Kim de insanları taklide davet ederse bu kişi de Kuran metodundan uzak kâfirlerin dinine uygun bir metot üzerinedir’. Tıpta bir meseleyi temellendirirken bilimsel bilgiye muhtaçsınız. Din de kati bir bilgi olan Kur’an bilgisine diğer nazar ve istidlale dayalı bilgilere ihtiyaç duyulur.

Bu dönem, çok sayıda konferans programımız oldu. Başta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Selim ARGUN hocamızın sizlere hitapları oldu. Daire Başkanımızın katılımları söz konusu oldu. YYÜ Rektörümüz, İl Müftümüz, İlçe yönetimi başında olan Kaymakamımız, YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir GÖZÜTOK hocamızın konferansları oldu. Dolu dolu bir dönemi kapattık. Eğitim Faaliyetlerine desteklerinden dolayı başta YYÜ olmak üzere emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, kursiyer İlahi grubunun seslendirdiği ezan, sela ve ilahilerle devam etti. Ardından İzmir Ödemiş ilçesinde görevli 4-B Sözleşmeli İmam Hatip Hidayet GÜLŞEN tarafından kursiyerleri temsilen birer konuşma ile devam etti: ilk defa atanmış İmam Hatip olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hizmet içi Eğitim kursuna alındık. Bizler bu dönemde eksiklerimizi fark edip eksiklerimiz üzerine yoğunlaşıp yeni bilgiler edindik.  51 günlük eğitimde teknik olarak hatalarımızın hepsini düzeltmezsek de, hatalarımızı görüp nasıl düzelteceğimiz konusunda hocalarımızdan vizyon edindik. Bu kursun bizler için çok faydalı olduğu inancındayız. Bu duygularla üzerimizde emeği bulunan kursiyerler adına, Hocalarımıza, İdari Personellere, Temizlik çalışanlara, Güvenlik çalışanlara ve Mutfak çalışanlara teşekkür ediyorum. Diyerek konuşmasını bitirdi.

Mezuniyet Programına Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl ERKOÇ, Vali Vekili İbrahim CİVELEK, YYÜ Rektörü Vekili Prof. Dr. Murat DEMİREL, İl Müftü Vekili Sebahattin KESTİ, YYÜ Öğretim Üyesi;  Prof. Dr Şakir GÖZÜTOK, İpekyolu Müftüsü Sacit EMİRİ, Edremit Müftüsü Murat KARAYİĞİT, Muradiye Müftüsü Abdulselam ÖZDERE ve Eğitim Görevlileri hazır bulundular.

Program, Protokol üyeleri tarafından kursiyerlerimize ‘ Katılma Belgesi’nin verilmesi ile sona erdi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri