Çorum’da 2023 Yılı Vekaleten Kurban Tanıtım Toplantısı...

Çorum'da 2023 Yılı Vekaleten Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

2023 yılı vekaleten kurban tanıtım toplantısı düzenlendi

09 Haziran 2023 - 11:55

İl Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.   Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan, İl Müftümüz Muharrem Biçer, müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, vaizlerimiz, din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğreticilerimiz katıldı.   Ulu Camii imam hatibi Mustafa Karahan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasında din gönüllülerine “Mermeri delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir” atasözünü hatırlatarak sözlerine başlayan İl Müftümüz Biçer, “Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonunda “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganıyla gerçekleştirilen hayır yarışında Çorum olarak önceki yıllar da olduğu gibi bu yıl da siz değerli din gönüllülerimizin gayretleriyle yine zirvede yer alacağımıza inanıyorum” diyerek duygularını dile getirdi.   Daha sonra salondakilere izletilen “TDV 2023 Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Videosu”nun ardından kürsüye gelen Daire Başkanı Ilıkkan, “2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 525 bin 550 hisse kurbanın; yurt içinde 81 il 922 ilçede, yurt dışındaysa 82 ülke 375 bölgede bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilerek 21 milyon 897 bin 917 kişiye dağıtıldığını söyleyerek Türk milletinin dünyayı iyilikle sarmak için mazlumların elinden tutmaya devam edeceğini belirtti.   Ülkemizin 6 Şubatta yaşadığı deprem sonrası yardım bekleyen mağdurların yaralarına merhem olmak gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Ilıkkan, “Şimdi kurbanını paylaşarak, kardeşinle yakınlaşma zamanıdır. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açıkladığı üzere, bu sene kurban bağışlarının dağıtımı konusunda deprem bölgesine ve yurt içine öncelik verilecektir. Rabbim devletimize zeval vermesin. Allah siz din gönüllerinin elinden insanlığa hidayet nasip etsin. Kurbiyetiniz mübarek olsun.” dedi.   Ardından günün hatırası olarak İl Müftümüz Biçer, Başkan Ilıkkan’a besmele yazılı bir tablo hediye etti.

Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi