çanakkale Müftülüğü Hafızlık Merasimi Yapıldı

çanakkale Müftülüğü Hafızlık Merasimi Yapıldı

çanakkale müftülüğü hafızlık merasimi yapıldı

09 Haziran 2023 - 11:35

Yahya Çavuş, Kepez Hamidiye Camii ve Ayvacık Fatma-Nuri Erkan Kur´an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 17 genç hafız öğrencimiz için, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde Hafızlık Merasimi düzenlendi.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat DOĞAN, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Nimetullah Akın, Prof.Dr.Sedat Murat kurum amirleri ve eşleri, ilçe müftüleri, vatandaşlar ve protokol katıldı.

İstiklal Marşı okunması ile başlayan program, daha sonra Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu´ nun Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İl Müftüsü Vekili Mehmet Ali Bal´ın açış konuşmasının ardından, genç hafız öğrencilerimiz tekbirler eşliğinde kendilerini ayakta karşılayan izleyicilerin arasından geçerek sahnede ayrılan yerlerine oturdular.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN program da yaptığı konuşmasında: “Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Kur´an-ı Kerim kalplere, beyinlere, satırlara yazıldı ezberlenerek kayıt edildi. Allah kitabını hafızlar vesilesiyle koruyor bu dünyada. Bu münasebetle diyebiliriz ki hafızlar seçilmiş kişilerdir. Kitabımız gibi bu şekilde korunan başka hiç bir kitap yoktur... Gönüllerimiz için şifa ve rahmet kaynağımız olan bu kitapla olan ilişkimiz ne ölçüdedir biraz sizleri düşünmeye davet ediyorum. Önce lafzıyla sonra manasıyla hayatımıza kur´anın mesajını nasıl yansıtabiliyoruz? Nasıl ondan feyz alabiliyoruz? Bunları tekrar değerlendirerek hayatımıza yeniden bir yön verme çalışalım...Bu münasebetle tekrar hem hoca hanımlara hem hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elbette bu müesseseler hayırseverlerimizin sayesinde ayakta duruyor. Allah onlardan da razı olsun. Bizim adımıza Kur´an-ı Kerimi ezberleyerek bu sorumluluğu alan öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü hafızlık farzı kifayedir. Onlar bu kutsal vazifeyi yerine getirerek inşallah Rabbimizin katında en büyük mükafatı kazanacaklar” dedi.

Hafız Fatma Zehra Fırat´ın şiir dinletisi ve hafızlarımızın kısa süreleri tilavet etmesiyle devam eden program, sayın Şahin´ in coşku ve büyük bir katılım ile yapılan duasının ardından hafızlarımıza takdim edilen belge ve hediyelerin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri