Çanakkale’de Il Müftülüğünce şiddet Konulu Panel Düzenlendi

Çanakkale'de Il Müftülüğünce şiddet Konulu Panel Düzenlendi

il müftülüğünce şiddet konulu panel düzenlendi

27 Kasım 2023 - 11:35

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması ” konulu panel düzenlendi. Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, İl Müftü Yardımcıları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı

Moderatörlüğünü İl Müftümüz Mustafa Bilgiç'in yaptığı panele D.İ.B.lığı Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Hacer Hepgül katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İl Müftümüz Mustafa Bilgiç panelin açılış konuşmasında ailenin korunmasında aile içi iletişimin öneminden bahsederek:

“Şiddeti sınırlandırmamak gerekir ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet gibi şiddetin türleri mevcuttur. Ama rahmet peygamberinin ümmeti olarak bizler bırak ailelerimize bütün mevcuda da karşı şiddetten uzak durmamaz icap eder” dedi.

Ardından Daire Başkanı Yusuf Tunç, “Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar”, konulu konuşmasın da:

“Aile de çocuk da bizlere birer emanettir. Aile hayatımızı emanet bilinci çerçevesinde şekillendirmemiz icap eder. Cennet anaların altındadır diye hadisi şerif var. Bunu bildikten sonra eylemlerimiz de ve söylemlerimizde buna dikkat etme bilincine sahip olmamız gerekiyor.

Ayrıca hangi renge ve şekle mensup olursa olsun bir insanın başka bir insana, camiye, okula, hastaneye bomba atması çocukları ve büyükleri öldürmesi kabul edilemez. Şiddet her ne şekilde olursa olsun kabul edilemez. ” dedi.

Son olarak Psikolog Hacer Hepgül ise; “Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” konusunda sunum yaptı. Program hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri