Düzceliler Büyük Camii’de Sabah Namazında Buluştu.

Düzceliler Büyük Camii’de Sabah Namazında Buluştu.

düzceliler büyük camii’de sabah namazında buluştu.

27 Kasım 2023 - 12:25

Düzceliler Büyük Camii’de sabah namazında buluştu.

Düzce İl Müftülüğü organizesinde her pazar sabahı Büyük Camii’de gerçekleştirilen programın bu haftaki konuğu İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli oldu.

Sabah namazı öncesi din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, namaz sonrası tesbihat, tekbir ve tehlillerle devam etti.

Program Müftü Yardımcısı İzmirli’nin “İslam’ın İlme Verdiği Önem” konulu sohbeti ile devam ederken Müftü Yardımcısı İzmirli şöyle konuştu;

“Peygamber Efendimiz ‘Ben öğretmen olarak gönderildim’ hadisi şerifiyle risaletin gerekçesini ifade ederken, ilahi vahiy, ilk emir “Oku” ile Yüce Allah da bizlere ilk vazifemizin öğrenmek, ilme yönelmek olduğunu işaret ediyor.

Dünyada saadeti, selameti, zenginliği yaşamak, ahirette de ebedi cennet yurduna ve nimetlerine nail olmak için Rabbimizin cemalini görmek için ilim tahsil etmeliyiz, öğrenmeliyiz.

İman en büyük güç, ilim ise en büyük değerdir.

İlim, sahibini çok değerli kılar, çok zengin kılar ve manevi açıdan Allah'a en çok yaklaştırır. İlim Allah için öğrenilirse faydalı olur, Allah yolunda sarf edilirse değer kazanır” ifadelerini kullandı.

Program Müftü Yardımcısı İzmirli’nin duası sonrası katılımcılara yapılan ikramla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin