çanakkale Içdaş Kara Yusuf Kongre Merkezinde Mevlid-i Nebi...

çanakkale Içdaş Kara Yusuf Kongre Merkezinde Mevlid-i Nebi çoşkusu Yaşandı

çanakkale içdaş kara yusuf kongre merkezinde mevlid-i nebi çoşkusu yaşandı

09 Ekim 2023 - 11:35

Mevlid-i Nebi/Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” konulu konferans/konser programı düzenlendi.
Programa Çanakkale Vali Yardımcısı Abdül  Kadir Duran, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan  Cüneyt Erenoğlu, İl Müftümüz Mustafa Bilgiç, Türk Tasavvuf Musiki Sanatçısı Necip Karakaya, Kurum Müdürleri, Din Görevlileri, Gençler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Program, Şehitler Camii Müezzin- Kayyımı Burak Sevim'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ardından konuşmalarını yapmak üzere  kürsüye gelen İl Müftümüz Mustafa Bilgiç: “İnsan gerçek anlamda bir kişiyi sever onun sayesinde diğerlerini sever. Siz gerçek anlamda peygamberimizi sevdiniz onun sayesinde birbirinizi sevdiniz ve bu sevgi ile bu salonu doldurdunuz. Davetimize icabet eden kıymetli konuğumuza, siz değerli Çanakkalelilere şükranlarımı sunuyorum Rabbim hepinizden razı olsun" dedi.
Bilgiç'in kısa ve veciz konferansının ardından sahne alan Karakaya, Peygamberimiz adına yazılan naat ve kasidelerin tarihçesini anlatarak seslendirdi. Katılımcıların coşku ile takip ve eşlik ettiği program teşekkür konuşmaları ve hediye takdiminin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri