Çorum’da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor”

Çorum'da “camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor”

“camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor”

07 Ekim 2021 - 11:55

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’, bu yıl tüm il ve ilçelerde müftülükler tarafından “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Bu hafta kapsamında Müftülüğümüz tarafından Yıldız Park’ta yemekli program gerçekleştirildi.

Programa, Sayın Valimiz Mustafa ÇİFTÇİ ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah ÇOLAK katıldı.

Akşemseddin Cami Müezzin Kayyımı Ferhat TURHANOĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İl Müftümüz Muharrem BİÇER’in açılış konuşmalarıyla devam eden programa yoğun katılım vardı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN; “Mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan Din Görevlilerimizin haftasını kutluyorum.” diyerek hafta ile ilgili duygularını dile getirdi.

Sayın Valimiz Mustafa ÇİFTÇİ konuşmalarında, “Camilerimiz, toplumsal hayatta çok önemli bir görev üstlenmiş ve hayatın öğretildiği kutsal mekânlardır. Din görevlilerimiz de manevi öğretmenlik yönünde çok önemli bir görev ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; siz değerli din görevlilerini fedakârca hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum.“ dedi

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah ÇOLAK, hafta münasebetiyle katılımcılara “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu bir konferans verdi.

Konuşmalardan sonra İl Müftü Yardımcımız Adnan Zeki BIYIK tarafından tasavvuf musikisi icra edildi.

Program sonunda emekli olan ve hafta kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren din gönüllülerimize teşekkür ve başarı belgeleri takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret