Çorum’da "zekat Iyilik Buluşmaları Toplantısı"...

Çorum'da "zekat Iyilik Buluşmaları Toplantısı" Gerçekleştirildi

"zekat iyilik buluşmaları toplantısı" gerçekleştirildi

05 Mart 2024 - 11:55

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekât konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2024 Yılı Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğümüzce din gönüllülerimizin katılımıyla "Zekat İyilik Buluşmaları Toplantısı" düzenlendi.   Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya konuşmacı olarak katıldı.   Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Muharrem Biçer, Çorum'da bulunduğu 5 yıllık görev süresi boyunca Türkiye Diyanet Vakfı hizmetlerine verdiği desteklerden bahsederken Isparta'ya tayin olması sebebiyle helallik isteyip yapılan hizmetlere, emanetlere sahip çıkılmasını rica etti.   Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya ise "Zekat ibadetinin önemine dikkat çekerek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın zekat konusunda dünyanın dört bir yanında Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ciddi ve güçlü bir şekilde faaliyetler yürüttüğünden bahsetti."   Program hediye takdimi ile sona erdi.   Daha sonra İl Müftülüğümüz toplantı salonunda İl Müftü Yardımcılarımız ve İlçe Müftülerimizle bir araya gelen Kurul Uzmanı Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın zekat faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri