Çorum’da “süleyman çelebi Ve Mevlidin Hayatımızdaki Yeri”...

Çorum'da “süleyman çelebi Ve Mevlidin Hayatımızdaki Yeri” Konulu Panel Düzenlendi.

“süleyman çelebi ve mevlidin hayatımızdaki yeri” konulu panel düzenlendi.

21 Kasım 2022 - 11:55

Valiliğimiz, Çorum Belediyesi, Müftülüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde "Süleyman Çelebi ve Mevlidin Hayatımızdaki Yeri" konulu panel düzenlendi.

"2022 Süleyman Çelebi Yılı" etkinlikleri kapsamında Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen panele Vali Yardımcımız Sayın Tamer Orhan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter, İl Müftümüz Muharrem Biçer, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş ve vatandaşlar katıldı.

Süleyman Çelebi’nin halk arasında "Mevlid" olarak bilinen eseri Vesîletü’n-Necât’ın her yönüyle ele alındığı paneli Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak yönetti. 

Panele, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi Kiraz da konuşmacı olarak katıldı.

Program sonunda katılımcılara plaketleri takdim edilirken Müftülüğümüz Suheyb-i Rumi Tasavvuf Musikisi Korosu İl Müftü Yardımcımız Adnan Zeki Bıyık şefliğinde ilahi dinletisi sundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret