İstanbul’da Evliya çelebi Için Mevlid-i şerif Okundu

İstanbul'da Evliya çelebi Için Mevlid-i şerif Okundu

evliya çelebi için mevlid-i şerif okundu

27 Mart 2019 - 15:02

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenen mevlid-i şerif programında dua etti.

Evliya Çelebi’nin meşhur seyahat rüyasında gördüğü cami olarak bilinen Ahi Çelebi Camisi’nde düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve İstanbul Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. Programda Prof. Dr. Hayati Develi tarafından Evliya Çelebi’nin meşhur rüyası hakkında bilgi verildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile mevlid-i şerifin okunmasının ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından dua edildi. Yılmaz, “Rüyasında şefaat talebinin seyahate iltibas ile karışması sonrası çok değerli seyahatnamesini bizlere miras bırakan Evliya Çelebi’yi 408. doğum yılında dualarla yadediyoruz. Ecdada vefa beka alametidir.” dedi. Program şerbet ve helva ikramı ile son buldu.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...