İzmir’de “çanakkale şehitlerine” şiirini Ezbere Okuma...

İzmir'de “çanakkale şehitlerine” şiirini Ezbere Okuma Yarışması Il Finali Yapıldı

“çanakkale şehitlerine” şiirini ezbere okuma yarışması il finali yapıldı

27 Mart 2019 - 13:11

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. yıldönümü vesilesi ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması İzmir İl birinciliği final yarışması İzmir İl Müftülüğü Konferans Salonunda geçekleştirildi.

İlçelerinde birinci olan 26 lise öğrenci katıldığı yarışmanın açılışında bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Ramazan Çoşkun “Çanakkale Şehitlerini rahmetle anıyoruz, bu günkü huzur ve refahımızı o yüce şehitlerimize borçluyuz, Rabbim bir daha bu millete o günleri yaşatmasın Şiiri ezbere okumaktan ziyade hissetmek ve yaşamaktır” dedi.

Duygusal anların yaşandığı yarışmada, Bergama Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Ebuzer Urgan, Konak Şehit Ömer Halisdemir Kız İmam-Hatip Lisesinden Fatma Zehra Nisa Özer, Bornova Özel Bornova Fen Lisesinden Fahreddin Özgen ilk üç dereceye girdi.

İlimiz Müftülüğünce dereceye girenlere değişik ödüller ve yarışmaya katılanlara hediyeler verildi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret