İzmir’de çocuklar Camide Buluşmaya Devam Ediyor.

İzmir'de çocuklar Camide Buluşmaya Devam Ediyor.

çocuklar camide buluşmaya devam ediyor.

13 Aralık 2023 - 16:10

Çocuklar camide buluşmaya devam ediyor.

Hakkari İl Müftülüğü “Cami Çocuk Buluşması” temasıyla çocukları camilerde buluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda çocuklara cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla Merkez Ulu Camisinde düzenlenen buluşmaya Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ve din görevlileri katıldı.

Programda çocuklarla bir araya gelen Vali Yardımcısı Furkan Berber çocukların cami ile buluşmalarının önemine dikkat çekerek; “Bu yaşlarda alınan din eğitimi kişiyi her türlü yanlış ve kötülüklerden korur. Çocukların camide yapılan ibadetlere iştirak etmesi, okunan Kur’an-ı Kerimi ve yapılan vaazları dinlemeleri onların dünya ve ahiret hayatlarını şekillendirir. Geleceğimiz olan çocukları dinimizin istediği şekilde eğitmek ve Peygamber efendimizin belirlediği istikamette yol almalarına vesile olmak hepimizin asli görevidir.” dedi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu’da çocuklarla camide buluşmaktan memnun olduğunu dile getirdi. Çocuklara caminin bölümleri hakkında bilgi verdi. Mescitlerin toplumsal hayattaki önemine vurgu yaptı.

İl Müftülüğü görevlilerince verilen ikramdan sonra program sona erdi.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri