İzmir’de Il Müftüsü Ismail Fakirullahoğlu Yaratılış...

İzmir'de Il Müftüsü Ismail Fakirullahoğlu Yaratılış Gayesini Anlattı.

il müftüsü ismail fakirullahoğlu yaratılış gayesini anlattı.

26 Şubat 2024 - 16:10

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu yaratılış gayesini anlattı.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yaratılışımızın gayesini anlattı.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu Hakkari KYK Afife Kız ve Hakkari KYK erkek öğrenci yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine konferans verdi.

Manevi danışmanlar İmam-Hatip Tahir Cindioğlu ile Kur’an Kursu Öğreticisi Zübeyde Seven tarafından organize edilen program KYK yurdu konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Akabinde konferansa başlayan İl Müftüsü Fakirullahoğlu “yaratılışımızın gayesi Yüce Allah’a ibadet etmektir.” dedi.

Allah’a ibadetin yalnızca namaz, oruç, zekat ve hacdan ibaret olmadığını belirten İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “İlk emri oku olan ve bilenler ile bilmeyenleri ayrı kategorize eden bir dinin mensuplarıyız. Okumayı bu kadar önemseyen İslam dinine gönülden bağlı fertler olarak faydalı ilim öğrenmeyi her şeyin üzerinde görmeliyiz. Zira okuyan ve okuduğuyla amel eden kişi kimseye zarar vermez. Helal ve haram duyarlığına sahip olur. Kötü ve çirkin işlerden uzak kalır. Hayatını insanların mutluluğu için ne yapabilirim diye dizayn eder. Allah korkusunu içselleştirir. Kul hakkıyla Cenab-ı Allah’ın karşısına çıkmamak için gayret gösterir. Şeytanın şerri ve kötü arkadaşlardan uzaklaşmak ister. Sosyal medyayı faydalı işler için kullanır. Hiçbir faydası olmayan bidat ve hurafelere inanmaz. Kimseye zülüm yapmadığı gibi zulme uğramasına da izin vermez.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın sonunda öğrencilerden ilim ile iç içe olmayı ve ömürlerinin sonuna kadar okumaya devam etmelerini isteyen Müftü Fakirullahoğlu, sorduğu soruya doğru cevap veren bir öğrenciye tablet hediye etti.

Programın sonunda KYK yurt yetkilileri ile öğrenciler İl Müftüsü Fakirullahoğlu’na teşekkür ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri