İzmir’de Il Müftüsü Fakirullahoğlu : Bütün Gayemiz Ahlak Ve...

İzmir'de Il Müftüsü Fakirullahoğlu : Bütün Gayemiz Ahlak Ve Maneviyatı Esas Alan Hayırlı Bir Gençlik Yetiştirmektir.

il müftüsü fakirullahoğlu : bütün gayemiz ahlak ve maneviyatı esas alan hayırlı bir gençlik yetiştirmektir.

26 Ocak 2024 - 16:10

İl Müftüsü Fakirullahoğlu : Bütün gayemiz ahlak ve maneviyatı esas alan hayırlı bir gençlik yetiştirmektir.

“Gençliğe Değer Projesi” kapsamında Gençliğe Değer Ara Dönem Kampına katılan öğrencilerle buluşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Bütün gayemiz ahlak ve maneviyatı esas alan hayırlı bir gençlik yetiştirmektir.” dedi.

Elli öğrencinin katıldığı Gençliğe Değer Ara Dönem Kampının startı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Gençlik Merkezinde düzenlenen programla verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda gençlere hitap eden İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ‘Allah (cc) kötülüğe iltifat etmeyen genci emsallerine karşı üstün tutar.’ buyurmaktadır.” sözleriyle konuşmasına başladı.

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün gayemiz ahlak ve maneviyatı esas alan hayırlı bir gençlik yetiştirmektir.” cümlesiyle sözlerine devam eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Kamp süresince birbirinizi üzmeyin. İnsanlara örnek olacak davranışlar sergileyin. Bir arada yaşamanın gereklerine uyun. Rehber görevliler ile birbirinize karşı sevgi ve saygıda kusur etmeyin. Arkadaşlık ilişkilerinizi geliştirin ve kamptan sonra da sürdürmeye devam edin.” tavsiyelerinde bulundu.

Müftü Fakirullahoğlu; "Hayatınız boyunca doğru, ahlaklı ve maneviyatımıza bağlı olarak yaşamaya gayret gösterin. Sizi dünya ve ahiret saadetine ulaştıracak tutum ve davranışlar sergileyin. İbadetlerinizi aksatmayın. İlim öğrenin. Bunun için bol bol kitap okuyun. Bidat ve hurafelerden uzak durun. Helal ve haram duyarlılığını aklınızdan çıkarmayın. Sizi kötülüğe götürecek yollardan uzak durun. Bu duygu ve düşüncelerle kampın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Üç gün süreyle devam eden kampta gençler; ildeki tarihi mekanları gezdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait yüzme havuzunda yüzme ve Merga Bütan Kayak Merkezinde kayak yapma keyfi yaşadı. Dini, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dolu günler geçirdi.

Kamp, gençlerin Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık yapan öğrencilerle buluşması, İl Müftüsü Fakirullahoğlu’nun yaptığı dua, dilek ve temennilerin alınması ile ikramın ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri