İzmir’de Il Müftüsü Fakirullahoğlu; “yeniden Dirilişin...

İzmir'de Il Müftüsü Fakirullahoğlu; “yeniden Dirilişin Adresi Din Görevlileridir.”

il müftüsü fakirullahoğlu; “yeniden dirilişin adresi din görevlileridir.”

28 Şubat 2024 - 16:10

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu; “Yeniden dirilişin adresi din görevlileridir.”

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu Durankaya beldesinde bir dizi program gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu programına, Durankaya Beldesi Güvenir Cami’inde Diyanet İşleri Başkanlığı “Oku-Yorum” projesi çerçevesinde bir araya gelen belde ve çevre köylerde görev yapan din görevlileriyle buluşma ile başladı.

Buluşmada din görevlilerine hitap eden Müftü Fakirullahoğlu “Yeniden dirilişin adresi din görevlileridir.” dedi.

Müftü Fakirullahoğlu; “Din görevlileri olarak vatandaşlara örnek olma gibi bir görevimiz var. Bizim helal ve doğruluktan taviz vermememiz, sarık cübbemizin lekelenmemesi lazım. Sözümüzün tesirli olması için yaşantımızın da söylediklerimizle uyuşması, konuştuklarımızla değil yaptığımız güzelliklerle anılmamız lazım. Kötülüklerle dolu çağımızda sizler iyiliğin temsilcilerisiniz. Genç nesiller size emanettir. İslam’ın temel esaslarını anlatır, yaşar ve yaşatmaya çalışırsak gelecekte çok temiz nesillerin yetişmesine vesile oluruz. İsteseniz yeniden dirilişin adresi sizler olabilirsiniz.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın sonunda oku-yorum projesinin önemine değinen Fakirullahoğlu; “okuyorsak güçlüyüz, okuyorsak iddialıyız, okuyorsak ileriyiz ve okuyorsak medeniyiz” sözlerini sarf etti.

Akabinde 85 yaş üzeri yaşlı bir çifti evlerinde ziyaret eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu kendilerine sağlıklı uzun ömürler diledi.

Öte yandan İl Müftüsü Fakirullahoğlu Şehit Teğmen Abdulselam Özatak Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere sosyal medyayı doğru kullanma konusunda tavsiyelerde bulunduktan sonra sorduğu soruya doğru cevap veren bir öğrenciye tablet hediye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri