İzmir’de şehit Imam Aziz Tan Camii Ibadete Açıldı.

İzmir'de şehit Imam Aziz Tan Camii Ibadete Açıldı.

şehit imam aziz tan camii ibadete açıldı.

01 Aralık 2023 - 16:10

Şehit İmam Aziz Tan Camii ibadete açıldı.

Hakkari ili Durankaya Beldesi Yeni Mahalle’de, finansmanı Gebze Belediyesi tarafından karşılanarak inşa edilen Şehit İmam Aziz Tan Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İl Müftülüğü ve Durankaya Beldesi Belediye Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı İsmail Demirci ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün konuşmaları ile devam etti.

Akabinde söz alan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik; “Açık ve güneşli bir havada, güzel bir günde Durankaya beldesinde hayırlı bir işin açılışı için sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Vali Çelik; “Hepinizin malumu olduğu üzere acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar ise paylaşıldıkça artar. Ülkemizin her yanındaki insanların bir araya gelme, zorlukları beraber üstlenme ve mutlulukları arttırma arzusu sahip olduğumuz kültüre ait bir değerdir. O değer, birlik ve beraberlik ruhuyla zorlukları beraber aşma isteğidir. Biraz sonra açılışını yapacağımız cami ve taziye evleri için iş adamlarımızın verdiği katkılardan dolayı hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bu eserin buraya kazandırılması için maddi manevi hiçbir sorumluluktan kaçınmayan Gebze Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve çalışanları ile Gebze’nin güzel insanlarına Hakkari halkı adına teşekkür ediyorum. İnşaallah hayırlı hizmetlerin sayıları artar. Camiye, 2010 yılında sabah namazı için cami yolunda iken şehit edilen merkez Hacı Sait Camii imam-hatibi Aziz Tan’ın ismini vermek istiyoruz. Bu yapının onun ismiyle anılması bizleri ayrıca mutlu edecektir. Onun ismi de, Onun yürüttüğü yolda bizden sonrakilere de örnek olması açısından baki kalacaktır. Camileri ancak inanan insanlar yapar, abat edecek kişiler de yine inançlı insanlardır. Caminin refah ve huzurun merkezi olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından cami ve taziye evlerinin yapımında emeği geçenlere plaket verildikten sonra İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu dua yaptı. Kurdele kesimi ile ibadete açılan camide ilk hutbeyi İl Müftüsü Fakirullahoğlu irad etti.

Kılınan Cuma namazının ardından, verilen ikram ile program sona erdi.

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, daire amirleri siyasi parti ve STK temsilcileri, beldede görev yapan din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

1500 metrekare alan üzerine inşa edilen üç katlı cami binasının bünyesinde, erkek ve bayanlara ait taziye evi, yemekhane mutfak ve lavabolar bulunmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri