Karaman Il Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman şubesi...

Karaman Il Müftülüğü Ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman şubesi Ev Sahipliğinde Hayırsever Vatandaşlara Yönelik “zekat Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi.

karaman il müftülüğü ve türkiye diyanet vakfı karaman şubesi ev sahipliğinde hayırsever vatandaşlara yönelik “zekat bilgilendirme toplantısı” gerçekleştirildi.

26 Şubat 2024 - 16:40

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla il müftülükleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Zekat Bilgilendirme Toplantıları” sürüyor.
Bu kapsamda Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi ev sahipliğinde hayırseverler vatandaşlara yönelik Zekat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıya Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan konuşmacı olarak katıldı.
İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan’ın sunumu ile devam etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin çalışmalarına değinen Kaan, zekat ibadetinin hem dini hem de sosyo-ekonomik yönden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek “Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Bizler milletimizin namaz, oruç ve hac ibadetinde öncülük ediyoruz, zekat ibadetinde de öncülük ediyoruz, halkımızın zekatını güvenilir bir şekilde sahibine ulaştırıyoruz” dedi. Ayrıca “Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, zekat ekonomiyi tamir eder, faiz ise toplumu fakirleştirir, zekat bir gönüllülük değil zorunluluktur, her ferdi cimrilik hastalığından arındırır” ifadelerinde bulundu.”
Toplantı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri