ığdır’ Da Berat Kandili Programı

ığdır' Da Berat Kandili Programı

ığdır' da berat kandili programı

26 Şubat 2024 - 14:45

İl Müftülüğü tarafından Merkez Camiinde düzenlenen programa; Çok sayıda bay – bayan ve üniversite öğrencisi katıldı.

Cami İmam – Hatiplerinin okumuş oldukları Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle başlayan program Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel’ in vaazıyla devam etti.

Müftü Demirel; Günahlardan arınmanın ve tevbelerin kabul edilmesinin fırsatı böylesi zaman dilimlerinde yani böyle gecelerde değerlendirilmelidir. Biz Müminler, Kur’an ve sünnet çerçevesinde Allahın rızasına ulaşabilmenin şuuruyla kulluk bilincine sahip olmalıyız. Amellerin Allah’a sunulduğu bu gecenin feyzinden, bereketinden faydalanmanın sebeplerine sıkı sıkıya sarılmalıyız. Bütün Ümmeti Muhammed’in (sav) huzuru, vahdeti, selameti için ellerimizi semaya kaldırıp Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza, gençlerimize, camilerimizde ve evlerimizde Allah’ı ve peygamberi anmanın coşkusunu yaşatarak, böyle mübarek gecelerin manasından yararlanmalıyız” diyerek sözlerine son verdi.

Müftü Demirel günün anlam ve önemi hakkında bilgiler verdikten sonra, yapmış olduğu dua ile kandil programı son buldu.

Yatsı namazının kılınması ardından cemaate ikramda bulunuldu.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri