Hakkari’de Berat Kandili özel Programı Düzenlendi.

Hakkari'de Berat Kandili özel Programı Düzenlendi.

berat kandili özel programı düzenlendi.

26 Şubat 2024 - 14:20

Berat Kandili özel programı düzenlendi.

Yüce Allah’ın af ve mağfiretinin sağanak sağanak yağdığı gece olarak kabul edilen Berat Gecesi ilimiz ve ilçelerinde dualarla idrak edildi.

Kandil münasebetiyle il genelinde bulunan camilerde programlar düzenlendi. Camilere akın eden vatandaşlar namaz kılıp dua ve niyazda bulundu.

Ayrıca İl Müftülüğünce merkez Ulu Cami’inde Berat Gecesi Özel Programı düzenlendi. Akşam namazından sonra başlayan programda aşr-ı şerifler ile mevlit okundu. İlahiler söylendi. İl Vaizi Mehmet Arif Çiftçi Berat Gecesinin hikmet ve fazileti konulu vaaz yaptı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program dua, yatsı namazının kılınması ve yapılan ikramının ardından sona erdi.

Öte yandan, Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular için düzenlenen programa ilaveten, bayan Kur’an Kurslarında görev yapan kadrolu ve fahri öğreticiler tarafından Hacı Hançer, Ensar, Seyit Taha, Medrese ve Hacı Camil Onay camilerinde öğle namazını müteakip bayanlara yönelik yoğun katılımlı programlar icra edildi. Programlarda Kur’an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okundu. İlahiler söylendi. Mazlum halkların kurtuluşu için dua ve niyazda bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben Geldim’’ Sloganı Ile çanakkale'de
Tekirdağ'da Diyanet Izci Kulübümüz ‘‘dedeciğim Ben...