Hakkari’de Il Müftüsü Ismail Fakirullahoğlu Gündeş Ve...

Hakkari'de Il Müftüsü Ismail Fakirullahoğlu Gündeş Ve çimenli Köylerinde Vatandaşlarla Buluştu.

il müftüsü ismail fakirullahoğlu gündeş ve çimenli köylerinde vatandaşlarla buluştu.

04 Nisan 2024 - 14:20

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu Gündeş ve Çimenli köylerinde vatandaşlarla buluştu.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu Ramazan ayı irşat programı kapsamında Çukurca ilçesine bağlı Gündeş ve Çimenli köylerinde vatandaşlarla buluştu.

Çukurca İlçe Kaymakamı Mert Kumcu ve Çukurca İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş’un da hazır bulunduğu buluşma köy sakinlerinden birinin evinde yapılan iftar ile başladı.

Gündeş Köyü Cami’inde kılınan yatsı ve teravih namazlarından sonra vatandaşlara hitap eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu; “Peygamber efendimizin deyimiyle cehennem ateşinden kurtuluşumuza vesile olacak olan Ramazan ayının son günlerine ulaşmış bulunmaktayız. Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı Kadir Gecesini bu günlerde arayalım ve mümkün olduğu kadar ibadet ve dua ile geçirelim. Bu gecelerde Tekbir, tehlil ve salavat getirelim. Tövbe ve istiğfarda bulunalım.” dedi.

Müftü Fakrullahoğlu; “Dinimizin direği olan namazlarımızı düzenli olarak kılalım. Çünkü namaz Allah ile buluşmadır. Namaz müminin miracıdır. Namaz kılınmayan evde dualar kabul olmaz. Namaz kılınmayan evde bereket ve huzur olmaz. Bir kişi namaz kılmıyorsa Allah ile olan buluşmasına gitmiyor demektir.” ifadelerinde bulundu.

Fakirullahoğlu; “Mümkün olduğu kadar Kur’an-ı Kerim okuyalım. Sadaka verelim. Sadaka illaki maddi olmayabilir. Müslüman kardeşini gönlünü hoş etmek, gülümsemek bile sadakadır. İnsanlara eziyet veren şeyleri yollardan kaldırmak sadakadır. Birileriyle küskünlüğümüz varsa biran önce barışalım. Çünkü müslüman kardeşlerin küs kalması haramdır. Günahlarımızdan temizlenmek ve bir daha işlememek için bol bol tövbe edelim. Allah ile olan irtibatımızı kesmeyelim. Bu mübarek ayda siyonist İsrail zulmü altında bulunan Gazzeli kardeşlerimizin özgürlükleri için dua edelim.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

İlçe Kaymakamı Mert Kumcu da yaptığı konuşmadan sonra köy sakinlerinin taleplerini dinledi.

Konuşmalardan sonra sorulan sorulara doğru cevap veren iki gence tablet hediye edildi.

Daha sonra bölgede görev yapan din görevlileri ile Gündeş Köyü Camii imam hatibi Mustafa Şafak’ın evinde bir araya gelen İl Müftüsü Fakirullahoğlu, din görevlilerinin dilek ve temennilerini aldı. Verilen ikramdan sonra program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı