Hakkari’de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi.

Hakkari'de Miraç Kandili Dualarla Idrak Edildi.

miraç kandili dualarla idrak edildi.

07 Şubat 2024 - 14:20

Miraç Kandili dualarla idrak edildi.

Recep ayının 27’nci gecesi olarak bilinen Miraç Kandili ilimiz ve ilçelerinde dualarla idrak edildi.

Kandil münasebetiyle il genelinde bulunan cami ve Kur’an kurslarında programlar düzenlendi. Cami ve kurslara akın eden vatandaşlar namaz kılıp dua ve niyazda bulundu.

Ayrıca İl Müftülüğü ve Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde merkez Ulu Cami’inde Miraç Gecesi Özel Programı düzenlendi. Akşam namazından sonra başlayan programda aşr-ı şerifler ile mevlit okundu. İlahiler söylendi. Sene-i devriyesine girdiğimiz Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi derinden etkilen deprem felaketinde zarar görenler ile İsrail zulmü altında yaşam mücadelesi veren Filistinli mazlum halk için dua ve niyazda bulunuldu. Din Hizmetleri Uzmanı Devlet Cindioğlu Miraç Gecesinin hikmet ve fazileti konulu vaaz yaptı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program dua, yatsı namazının kılınması ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan lokum ikramının ardından sona erdi.

Programa, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, kurum amirleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular için düzenlenen programa ilaveten, Seyit Taha ve Gülereşbaba, camilerinde de öğle namazını müteakip bayanlara yönelik yoğun katılımlı programlar icra edildi. Programlarda deprem mağdurları ve mazlum Filistin halkı için dualar edildi. Kur’an-ı Kerim ile mevlidi şerif okundu, ilahiler söylendi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da