İstanbul’da Müftü Safi Arpaguş, Uluslararası Ilahiyat...

İstanbul'da Müftü Safi Arpaguş, Uluslararası Ilahiyat Programı öğrencileriyle Buluştu

müftü safi arpaguş, uluslararası ilahiyat programı öğrencileriyle buluştu

15 Eylül 2022 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Uluslararası İlahiyat Programı (UİP)  kapsamında öğrenim gören öğrencilerle buluştu.

İstanbul Müftülüğü’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstanbul İl Müftü yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun konuşmasıyla devam etti.

Programda yaptığı konuşmada Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek farklı ilahiyat fakültelerinde öğrenim gören öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “İstanbul bir şanstır. İstanbul neden şanstır? Çünkü dünyada ikinci bir İstanbul yoktur. Hem eğitim-öğretim anlamında köklü fakültelerimizde tahsilde bulunacaksınız hem de kültür olarak geçmişimizin tarihsel dokusuyla dolu dolu yaşayacağımız dört beş yıllık bir tahsil hayatınız olacak. İstanbul’da bir fakülte bitirmek, diğer yerlerde iki fakülte bitirmeye denk bir yetişmişlik kazandıracaktır size.”  ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi olarak her türlü problemde UİP öğrencilerinin yanında olacaklarını vurgulayan Müftü Safi Arpaguş “İstanbul’da başarılı bir beş yıl eğitimden sonra hayata inşallah en güzel şekilde başlarsınız. Hepinize başarılar diliyor, hoş geldiniz diyorum.” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Ramazan Muslu ise konuşmasında “Peygamberler nasıl insanlar içerisinden seçilmiş, Allah’ın dinini insanlara anlatmak ve yaşayarak dini bizzat göstermek yani uygulamasını hayatında diğer insanlara numune olarak göstermek suretiyle nasıl örnek olduysa Sizler de aynı şekilde bu tahsili tamamladıktan sonra içerisinde yaşadığımız topluma ama Müslüman Ama gayrimüslim örnek olmak yükümlülüğünüz olacaktır.” sözlerine yer verdi.

İstanbul İl Müftü yardımcıları ve UİP öğrencilerinin katıldığı buluşma programı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...