İstanbul’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı...

İstanbul'da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

vekâletle kurban organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi

30 Haziran 2021 - 15:00

2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu kapsamında tanıtım toplantısı yapıldı.

İstanbul İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla DİB İnsan  Kaynakları  Genel  Müdürü Akif Pusmaz'ın  katılımıyla tanıtım toplantısı düzenledi.

Din görevlilerine yönelik olarak üç gün devam edecek toplantının ilki bugün Fatih  İlçe  Müftülüğü  Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fatih Camii İmam-Hatibi Metin Çakar’ın Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasında 2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonunda bir önceki yıla göre yüzde yirmi sekizlik bir artış yakaladıklarını ifade eden İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Bu seneki çalışmalarımızı sayın Genel Müdürümüz Akif Bey’in desteğiyle, takviyesiyle ve bize sunacağı motivasyonla hem başlangıç hem de sonraki aşamaları itibariyle çok daha güzel olacağı kanaatindeyim. Öncelikle desteklerinden dolayı sayın Genel Müdürümüzün şahsında Başkanlığımıza ve TDV merkez yönetimine buradan şükranlarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan Akif Pusmaz, “Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu, DİB olarak TDV olarak 1993 yılından beri beraber yürüttüğümüz en önemli iyilik faaliyetlerinden biridir. Biz bu vesileyle yeryüzünün ihtiyaç duyulan her bölgesine her coğrafyasına din, dil, ırk, renk, mezhep, meşrep ayrımı gözetmeksizin yüreğimizi, canımızı ortaya koyarak kadirşinas milletimizin, necip milletimizin iyilik elini ulaştırıyoruz. Ülke olarak, millet olarak, DİB olarak, TDV olarak hep birlikte müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, yetimlerin ve çaresizlerin yardımına koşuyoruz hamdolsun. ” dedi. Sözlerine devam eden Akif Pusmaz, “Vekâletle  Kurban  Organizasyonunu sahiplenen siz kıymetli hocalarımıza başta olmak üzere bu alanda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantıya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve İl Vaizleri katıldı.

Salgın (Covid-19) kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen toplantı, soru ve görüşlerin alınmasıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi