Türkiye Diyanet Vakfı Istanbul şubesi Giyim Kartı Dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı Istanbul şubesi Giyim Kartı Dağıttı.

türkiye diyanet vakfı istanbul şubesi giyim kartı dağıttı.

03 Nisan 2024 - 15:00

İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesince Ramazan Bayramı dolayısıyla, çocuklara ve gençlere giyim kartı dağıtımı yapıldı. 

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camiii’nde düzenlenen programa katılarak çocukların ve gençlerin Ramazan ayını tebrik etti, güzel bir bayram geçirmelerini diledi. 

Arpaguş, çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra giyim kartlarını dağıtarak, çocukların bayram sevincine ortak oldu. 

Programda konuşan Arpaguş, başta deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardımların aralıksız devam ettiğini söyledi. 

Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ortamında tüm Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya çalıştıklarını belirten Arpaguş, “Bağışçılarımızın katkıları ve vakfımızın  imkanlarıyla oluşturduğumuz bütçeyle ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız deprem bölgesinden başlayarak Türkiye’nin her yerinde hahtta yurtdışına kadar uzanan devam eden bir iyilik hareketidir “diye konuştu. 

Arpaguş, bayram için özel bir yardım kampanyası başlattıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:
“Bayramlık hediye kartları vererek, çocukların, gençlerin bayram sevincine katkı sağlamak amacıyla buradayız. Ramazan boyunca İstanbul’un tüm camilerinde teravihler, mukabeleler, Kur’an-ı Kerim’le dolu bir rahmet iklimiyle dolu dolu yaşamaya, toplumun tüm katmanlarını bu sevincin içine çekmeye çalışıyoruz.”


-    Kadir Gecesi’nde Kadir Alayı düzenlenecek

İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, Kadir Gecesi için özel bir program düzenlediklerini belirterek şunları kaydetti:
“Kadir Gecesi inşallah Ayasofya Camisi’nde bir Kadir Alayı tertip ediyoruz. Topkapı Sarayı’ndan çıkarak Ayasofya’ya kadar Osmanlı geleneği olarak, padişahın camiye gidişini temsil eden alayı gençlerimizle, gönüllülerimizle canlı tutmak için kortejle yürüyeceğiz. İkramlarımız olacak ve sonra Ayasofya Camisi’nde teravih kılınacak. O geceyi ihya etmeye çalışacağız.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı