İstanbul’da çanakkale şehitleri Edirnekapı şehitliği’nde...

İstanbul'da çanakkale şehitleri Edirnekapı şehitliği'nde Anıldı

çanakkale şehitleri edirnekapı şehitliği'nde anıldı

19 Mart 2024 - 15:00

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.
Şehitlik içerisindeki anıta çelenk bırakılması ile başlayan program, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Programda dua eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, başta 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümü vesilesiyle tüm şehitlerimize rahmet diledi ve rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının bizler ve şehitler için rahmete vesile olmasını niyaz etti.
Törene, İstanbul Valisi Davut Gül,  Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Adli ve Yargı Mensupları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Şehit ve Gazi Derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Tören katılımcıların Kara, Deniz, Hava ve Polis Şehitliğindeki kabirleri ziyaret ederek karanfil bırakmaları ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri