İstanbul’da üsküdar Valide-i Atik Camii’nde çocuk şenliği...

İstanbul'da üsküdar Valide-i Atik Camii'nde çocuk şenliği Düzenlendi

üsküdar valide-i atik camii'nde çocuk şenliği düzenlendi

21 Mart 2024 - 15:00

İstanbul Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi ve Üsküdar İlçe Müftülüğü koordinesinde Üsküdar Valide-i Atik Camii'nde iftardan sonra çocuk şenliği düzenlendi.
Aileleriyle camiye gelen çocuklar kendileri için hazırlanan alanlarda eğlendi, saf tutarak cemaatle teravih namazını kıldı. 
Programa katılan İstanbul Müftü Yardımcısı Mustafa Yavuz, sadece din hizmeti yürütmediklerini, sosyal hizmetler konusunda da ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi; “İstanbul Müftülüğü olarak önümüzdeki hafta 1000 yetimimize iftar vereceğiz. Ayrıca 2000 lira nakit diş kirası hediyemiz olacak. Yine 5000 aileye 2000 lira nakit ve gıda kartı vereceğiz. 1500 aileye gıda kolisi, 1000 çocuğa 2000 liralık giyim kartı vereceğiz. Deprem bölgesinde de 155 aileye 2000 liralık nakit desteğimiz oldu. Makedonya’da da 3000 kişiye iftar verdik.” 
Ramazan boyunca her çarşamba ve cumartesi, namaz öncesinde ve sonrasında çocukların camiye davet edildiğini belirten Müftü Yardımcısı Yavuz, “Namazdan sonra çocuklara çeşitli hediyeler veriliyor, çeşitli geleneksel oyunlarla çocuklarımız burada eğlendirilmeye çalışılıyor, camiye alıştırılıyor, geleceğin cemaati bunlar. Herhangi bir zorlama yok, sanki bir oyun alanına gelir gibi, bununla beraber de ibadete alışıyorlar. Caminin avlusunda, minarenin gölgesinde yetişiyor çocuklarımız. Bütün camilerimiz çocuklarımıza açık. Zaten gittiğiniz zaman bütün camilerde cıvıl cıvıl çocuk seslerini duyarsınız.” ifadelerini kullandı.
Yavuz, din görevlilerini çocukları camiye alıştırmaya davet ederken, Kadir Gecesinde de Ayasofya-i Kebir Camii'nde çeşitli etkinliklerin olacağını sözlerine ekledi.
Patlamış mısır ve Osmanlı macunu gibi lezzetlerin ikram edildiği çocuklar, yüz boyama ve el becerilerine yönelik oyun atölyeleri aktivitelerine katıldı. 
Programda çocuklara TDV İstanbul Şube Yöneticisi Fatih Mehmet Sönmez de eşlik etti.
Üsküdar Müftülüğü İlçe Vaizi Mustafa Çınar, Valide-i Atik Camii İmam Hatibi Osman Osmanoğlu, Valide-i Atik Camii Dernek Başkanı ve gönüllüleri ile ikram sahiplerinin de katkı sunduğu program, çocuklara hediyelerin verilmesi ile sona erdi.
Çeşitli hediyeler alan çocukların mutluğu yüzlerine yansıdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri