Amasya’da Regaib Kandili özel Programı Yapıldı

Amasya'da Regaib Kandili özel Programı Yapıldı

regaib kandili özel programı yapıldı

18 Şubat 2021 - 23:00

İl Müftülüğümüz tarafından 18 Şubat Perşembe günü Sultan II. Bayezid  Camii'nde Regaib Kandili dolayısıyla “Kandil Özel Programı” yapıldı.

Akşam Namazından sonra başlayan programa Amasya Valisi Mustafa MASATLI, İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer COŞKUN ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Akşam namazının kılınmasından sonra başlayan programda Sultan II. Bayezid Camii görevlilerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti,  Mevlid-i Şerif ve İlahiler vatandaşlarımız tarafından huşu içerisinde dinlendi.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, geceye dair sohbette bulundu. İl Müftümüz sohbetinde; "Bu gün üç aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcını haber veren mübarek Regaip Kandilidir. Üç aylar rahmeti ve bereketi bol bir zaman dilimidir. Üç Aylar dediğimiz bu aylar tövbe etmenin, af dilemenin, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olan Regaib, Mirac, Berat ve kadir gecesini içinde barındıran maneviyat ikliminin başladığı bir mevsimdir. Bu aylar ile beraber Müslümanın hayatında yeni bir canlanmanın yeni bir bereketlenmenin yapıldığı zaman dilimidir.” dedi.

Program İl Müftümüz Durmuş AYVAZ'ın sohbeti ile sona erdi.

Bayanlara yönelik de Gümüşlü Camii’nde Regaib Kandili Özel programı düzenlendi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret