Ankara’da Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Ankara'da Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

mevlid-i nebi haftası etkinlikleri devam ediyor

30 Eylül 2023 - 09:20

2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen "Peygamberimiz,İman ve İstikamet" teması çerçevesinde düzenlenen programlar, Ankara genelinde devam ediyor. 

Bu kapsamda Mamak ilçe Müftülüğünce  hazırlanan programa, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Şaban Kondi, Ankara Müftüsü Dr.Hasan Çınar, ilçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını Mamak İlçe Müftüsü Celil Karaca yaptı. 

İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar, yapmış olduğu selamlama konuşmasında Mevlid-i Nebi Haftasının kalplerdeki peygamber sevgisinin artmasına vesile olması temennisinde bulunarak katılımcılara teşekkür etti.

Programda söz alan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Şaban Kondi, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası için bir tema belirlenmiştir. Bu yıl belirlenen ve üzerinde durulacak tema ise "Peygamberimiz,İman ve Istikamet" konusudur "dedi. 

Kondi konuşmasında, bir müslüman için peygamber sevgisinin imanın ayrılmaz bir parçası olduğunu, Allah’ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun, Hz. Muhammed’e (s.a.s.) tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirerek ,Hz. Muhammed’in (s.a.s.) yolunda iman ve istikamet üzere yürümenin, onun yaşantısını örnek almanın, sünnetini hayata tatbik etmenin, en büyük ideal olması gerektiğini belirtti.

Program sonunda, Diyanet işleri Başkanlığınca düzenlenen Türkiye geneli Kur’an Kursu öğreticileri arasında 4-6 yaş öğrencilerine yönelik etkinlik yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Mamak Furkan Kuran Kursu Öğreticisi Melike Meral'e,  Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından plaket takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.