Ankara’da Yatılı Yaz Kur’an Kursu, Muhteşem Bir Veda...

Ankara'da Yatılı Yaz Kur’an Kursu, Muhteşem Bir Veda Programıyla Sona Erdi.

yatılı yaz kur’an kursu, muhteşem bir veda programıyla sona erdi.

02 Ağustos 2023 - 09:20

 

Yatılı Yaz Kur’an Kursu kapsamında  Kahramanmaraş ve Hatay’dan gelerek Ankara'da  buluşan çocuklar ve gençler çok güzel bir kapanış programı gerçekleştirdi.

Ankara Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şubesi tarafından, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda gerçekleştirilen kapanış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Hilmi Karslı, Ankara İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar,  Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Dr.Kerim Şükrü Ünlü,Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ,İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, çocuklardan Kuran'ı Kerim tilaveti ve  işaret dili ile istiklal marşı ile başladı.

İl Müftüsü Çınar'ın selamlama ve Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Ünlü'nün açış konuşmalarının ardından, çocukların bir aylık yatılı yaz kuran kursuyla ilgili duygu ve düşüncelerini içeren sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Çocukların tiyatro, işaret dili ile ilahi gösterileri ve ilahi dinletisi büyük beğeni toplayarak salonda büyük bir coskuya vesile oldu.

İlahi sanatçısı Hasan Özer'in mini bir konser verdiği, öğrencilerin el sanatları atölyelerinde hazırladıkları eserlerin yer aldığı serginin de gezildiği program sonunda, kurs süresince gerçekleştirilen Hadis Ezberleme, Peygamberimizin Hayatı ve Selam Sana Ey Kudüs kitap okuma yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödüllerinin verilmesi  ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr İbrahim Hilmi Karslı'nın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ankara Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şubesi tarafından uygulamaya konulan eğitim programında , Kahramanmaraş ve Hatay illerinde eğitimlerine devam etmekte olan ve yaz tatillerini değerlendirmek isteyen 173 erkek 188 kız öğrenci yer aldı.

Günlük derslerin yanı sıra ,musiki ,drama ,işaret dili, el becerileri ,görsel sanatlar, sportif  ve sosyal faaliyetler gibi aktivitelerin de yer aldığı Yatılı Yaz Kuran Kursu programında Ankara'da görevli 20 Erkek 20 Kadın öğretici görev aldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.