Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Toplantısı

17 Kasım 2018 - 09:20

Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda İlimizde görev yapan gençlik koordinatörleri ile bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcımız Aynur Yaşar’ın açılış konuşması ile devam etti.

25 İlçede faaliyet gösteren gençlik koordinatörlerine hitap eden İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu; “Gelecek, gençlerle gelecek; Ülkemizi her alanda geleceğe taşıyacak olan gençlerimize her anlamda destek olmalıyız. Amacımız akademik başarıyla birlikte değerler eğitiminde de başarılı olmak, “Cami ve Gençlik” algısını ve olgusunu toplumun geneline yerleştirmek, bu sayede doğru din eğitimi almış bir gençliğe, ahlaki normlarla donanmış bir gençliğe, kendisine, ailesine, dinine, vatanına ve milletine faydalı gençliğe sahip bir toplumun oluşumuna katkı sağlamaktır” dedi.

Yaklaşan “Mevlidi Nebi Haftası” temasının “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu hatırlatan İl Müftümüz; “Andolsun, Allah’ın Rasulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.” (Ahzab-21) ayetine değinerek, iyilik ve güzelliğin en güzel timsali Hz. Peygamber'in ibadet ve ahlakla yoğrulmuş hayatını gençlere sunmalıyız” dedi.

Programa; Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, İl Müftü Yrd. Aynur Yaşar ve İlimizde görev yapan gençlik koordinatörleri katıldı.

Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi