Yozgat’de Mevlidi Nebi Haftası Etkinlikleri Belli Oldu

Yozgat'de Mevlidi Nebi Haftası Etkinlikleri Belli Oldu

mevlidi nebi haftası etkinlikleri belli oldu

17 Kasım 2018 - 02:11

MEVLİDİ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ BELLİ OLDU
Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2018 Yılı Mevlidi Nebi Haftası kapsamında ilimizde yapılacak olan programların belirlendiğini, bu yılki temasın ise "Peygamberimiz ve Gençlik" olduğunu söyledi. Mevlidi Nebi haftası 17-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.
İl Müftüsü Salih Sezik başkanlığında, Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, gençlik koordinatörleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri personelleri katıldığı bir toplantı düzenlendi.
Hafta boyunca sürecek olan etkinliklerin arasında huzurevi ziyareti, mevlit programları, konferanslar, hastane ziyaretleri, sabah namazı buluşmaları, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve hatim programları yer alıyor.
PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK
İl Müftüsü Salih Sezik, hafta boyunca boyunca Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i anlamak ve anlatmak için etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Sezik, “Mevlidi Nebi Haftası boyunca Hazreti Muhammed (s.a.v) gibi yaşamak, O'nu anlamak ve doğru yolda yürümek adına etkinlikler düzenleyeceğiz. Bilgi paylaşımları yapacağız. Bu doğrultuda peygamberin doğumuna yönelik dini kutlamalarımız bir hafta boyunca sürecek” ifadelerini kullandı. Mevlidi Nebi Haftası'nın konusunun 'Peygamberimiz ve Gençlik' olduğunu hatırlatan Müftü Sezik, "Mevlidi Nebi Haftası'nı artık dünya ile birlikte kutlayacağız. Bütün dünyada Peygamber Efendimizi birlikte anacağız. Konumuz da 'Peygamberimiz ve Gençlik'  olacak. Başkanlığımız bütün ülkemizi karış karış dolaşarak 'Peygamberimiz ve Gençlik' konusunu anlatacak. Hafta boyunca ilimizde konferanslar, ziyaretler, vaazlar, mevlit programları, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve sabah namazı buluşmaları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.