Yozgat’de 2024 Yılı Hac Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Yozgat'de 2024 Yılı Hac Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

2024 yılı hac eğitim seminerleri devam ediyor

30 Nisan 2024 - 02:10

Yozgat İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik hac eğitim seminerleri devam ediyor.

Yaklaşan Hac mevsimi öncesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına eğitim veriliyor.

  Hac Yolcuları Eğitim Seminerleri kapsamında İl Müftümüz Sayın Ali Gülden Çekerek İlçemize giderek Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçelerimizden kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına yönelik seminer verdi.

  Eğitim seminerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Sayın İsmail Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığının hac çalışmaları hakkında ve hac ibadetinin manevi boyutları ve sembollerinin anlamları hakkında hacı adaylarına bilgiler verdi.

  Akabinde İl Müftümüz Sayın Ali Gülden hac ibadetinin yapılışı ve haccın fıkhi boyutuna değindi.

  Hacı adaylarına uyarılarda bulunarak dikkat etmeleri gereken konuları aktaran Sayın İl Müftümüz ‘’Rabbim, sâlimen gidip ğânimen dönmeyi ve sevdiklerinize kavuşmayı nasip eylesin. Ülkemiz ve İslam âlemi için dualar etmeyi unutmayın, Rabbim yapacağınız ibadetlerinizi ve edeceğiniz dualarınızı kabul eylesin.’’ dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sayın Aybala Tuğba Uzuner ise hacda kadın olmak ve kadınlara özel durunlar konusuyla kadın hacı adaylarını bilgilendirdi. Eğitim seminerine Hac Umre Şube Müdürü Sayın Yusuf Özel'de katıldı.

Eğitim Seminerleri önümüzdeki günlerde devam edecek


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kars'ta Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş...
Kars'ta Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş...
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bağlar Ilçe Müftülüğüne Bağlı Alatosun Imam Buhari Kuran Kursunu Ve Karacadağ şeyhlerinden şeyh Ahmet Karacadağı Ziyaret Etti.
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bağlar Ilçe...