Batman Il Müftülüğüne Bağlı Kur’an Kurslarında Hafızlık...

Batman Il Müftülüğüne Bağlı Kur’an Kurslarında Hafızlık Eğitimini Tamamlayan 41 Kız öğrenci Için “hafızlık Icazet Merasimi” Düzenlendi.

batman il müftülüğüne bağlı kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 41 kız öğrenci için “hafızlık icazet merasimi” düzenlendi.

27 Kasım 2021 - 10:15

Batman Kültür merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Turgut Erhan,

Hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

"Kur’an-ı Kerim’in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, “Kur’an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir’ buyuruyor.” dedi.

Hafızın sadece Kur’an-ı Kerim’in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden kişi olduğuna işaret eden Erhan, “Kur’an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir. Zira Kur’an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur’an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah’ın gölgesindedirler.” diye konuştu.

Necat Nasıroglu yatılı hafızlık Kur'an Kursu'nun çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrasında konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir ve toplum manevi huzura Kur'an'ın hikmet kaynağıyla ulaşabilir"dedi

"Allah’a kulluğumuzu ve elest bezminde verdiğimiz sözü unutan ruhlarımıza o sözü hatırlatan her bir nefesimizin; tıpkı bir şey icat eden herkesin o şeyin kendisine ait olduğuna dair bir imza atması gibi, Allahın tüm yaratılmışların yegane yaratıcısı olduğuna dair bir mühür olduğuna dikkatleri çeken Akbulut, Kur’ana bağlılığımızın, okumamızın ve hıfz etmemizin kulluğumuzu pekiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Kur’an’ın ilk ifadesi olan “ikra’” kelimesinin aklederek okumak anlamına geldiğini bu sebeple bu emrin, kendimizi ve tüm alemi ibret ve hikmet nazarı ile yeniden keşfetmemizi emrediyor.

" Kur'an'ın yüz görümlülüğü okuyan kişinin nefsani hırslardan azat olmasıdır diyen Sedide Akbulut, Kur'an-ı okumak ve anlamak,kinden, kibirden Kur'an'ın iç manasını kendisinden uzaklaştıracak her türlü hırstan, hasetten arınmasıdır. Evlerinizde Kur'an'ın sedalarının yükselmesi elbette çok büyük bir kazanç ama aynı zamanda Kur'an'ın yaşamlarda yükselmesi gerekir."şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 41 hafıza hocaları tarafından taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi.

Hafızlık İcazet Merasimi hediye takdimi ve dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”