Bilecik’de Edebali Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

Bilecik'de Edebali Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

edebali camii’nin temeli dualarla atıldı

17 Ekim 2020 - 10:35

Edebali Camii’nin temeli dualarla atıldı

 

Bilecik’te alt yapı sorunları ve depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılan Edebali Camii’nin yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden inşası için temel atma töreni düzenlendi.


 

İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1966 yılında inşa edilen Edebali Camiinde 1998 yılında genişletme çalışmaları yapılmıştı. Ahşap yapısı ve aldığı rutubet nedeniyle depreme dayanıklılığını yitiren  Edebali Cami, riskli bir yapı olarak değerlendirilerek yıkımına karar verildi.

Yıkımı gerçekleşen caminin hafriyat kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Bilecik İl Müftülüğü ile Tepebaşı Edebali Cami Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hayırsever vatandaşların desteği ile yapılacak olan caminin, temel atma törenine Bilecik Valisi Bilal Şentürk,  İl Müftüsü Ali Erhun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun, “ Cami inşa etmek ve inşaatına yardımda bulunmak bir nasip işidir. Ecdadımız fethettiği topraklarda ardında çil çil kubbeleri bırakıp gitmiştir. Biz de o ecdadın torunları olarak nerede bir camiye ihtiyaç varsa hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla oralara bu güzel camileri inşa ediyoruz” diyerek

Görev hayatım boyunca şahit oldum ki, yapımına başlanılan hiçbir cami yarım kalmıyor. Yüce Allah yapımını tamamlamak için mutlaka bir hizmetkar bir hayırsever gönderiyor. Ve o cami mutlaka tamamlanıyor. Nasibi olan herkes gelecek ve bu sevaba ortak olacak ve inşallah hep birlikte bu camiyi tamamlayacağız” dedi.

Programda söz alan Vali Şentürk, konuşmasında “ Burada çok merkezi bir konumda çarşıya gelen vatandaşlarımızın ibadet ihtiyaçlarını karşılayan bir cami vardı. Hocamızın ifade ettiği gibi “Allah’ın evlerini yine Allah’ın hayırsever kulları inşa eder.” Pek çok yerde ecdadımız, burada ve gönül coğrafyamızın uzandığı her yerde bizler için sembolik amacı büyük olan ve inancımız gereği  ibadethaneler inşa ettiler. İnşallah bu camimiz de, şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Bu işler iyi bir organizasyon işidir. Bu yüzden şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ali Erhun tarafından yapılan dua akabinde kurban kesilerek  Edebali  Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

212 m’2 bir alan üzerine inşaa edilecek olan Edebali Camii 500 kişilik cemaat kapasiteli çift mahfili, asansörlü olarak inşa edilecek. Müştemilatı içerisinde erkek ve bayan tuvaleti ve şadırvan barındıran Edebali Camii, inşaatı bir yıl içerisinde bitirilerek hizmete sunulması beklenmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı