Bilecik’de Yazar Ismail Yılmaz’dan Müftü Ali Erhun’a Ziyaret

Bilecik'de Yazar Ismail Yılmaz’dan Müftü Ali Erhun’a Ziyaret

yazar ismail yılmaz’dan müftü ali erhun’a ziyaret

05 Eylül 2020 - 10:35

Emekli Öğretmen, Yazar İsmail Yılmaz, Müftü Ali Erhun’u ziyaret etti.

04.09.2020 tarihinde Müftülük makamında gerçekleşen ziyarette Yazar Yılmaz kaleme aldığı son eseri olan Kan ve Kum adlı eserini Müftü Ali Erhun’a hediye etti.

Ziyaret esnasında Yazar İsmail Yılmaz'a Emekli İmam Hüsnü Döner ve Pelitözü İmam Hatibi Muammer Döner de eşlik etti.

Müftülük Makamında bir süre sohbet ettikten sonra Müftü Ali Erhun, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

 

 

Yazar İsmail Yılmaz Kimdir?

1952′de Bilecik′in Alpa gut köyünde doğdu. Bursa İmam-Hatip Lisesi ve Uludağ Üniversitesi Bursa İlahiyat Fakültesi′ni bitirdi. İnegöl , Nazilli ve Bilecik liselerinde öğretmenlik yaptı. Bakanlık görevlisi olarak üç yıl Türkmenistan’da bulundu. Fransızca, Rusça, Arapça, Farsça ve Gürcüce dillerini; Türkçe’nin Uygurca, Kırgızca, Kazakça, Türkmence ve Azerice lehçelerini bilen yazar halen öğretmen emeklisi olup evli ve iki çocuk babasıdır. Çeşitli gazete ve dergilerde yazılar neşreden yazar; ’Bir namludur Yüreğim ‘romanıyla 1986 Sedat Yenigün roman 1.lik, ‘İslam’da Çevre sorunları’ eseriyle Çevre Bakanlığı 1.lik ‘Ulu Çınarın Kökleri’ ile de Milli Eğitim Bakanlığı tiyatro ödüllerini aldı. Öğrencilik yıllarında makale ve öykü dallarında da ödülleri olan yazar , bir süre Türkmenistan Televizyonunda Türk dili danışmanlığı yaptı. Aşgabat’ta Türk Dünyası şairler Antolojisi çalışmalarına katıldı. Karakum ve Literatürno Aşgabat dergilerinde Türk-Türkmen kültürüne yönelik makaleler yazdı Yayınlanmış eserleri: Korkunun Bekçileri, Bir Namludur Yüreğim, Güneşin Öldüğü Yer, Yuvasız Kuşlar, Çanlar Sustu, Gökyüzü Yangınları, Ulu Çınarın Kökleri, Akpamuk, Gülcehan, Karaca, Yartıkulak, Yetimce Yayımda olan eserler: Duman Dağanda, Türkmenistan Halk Kültürü, Yedigen, Yasaklanmış şiirler, Çorap söküğü.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...